top of page
NaturePrint

Verwonder je over de schoonheid van bloemen en planten.

 

Nature Printing is een leuke experimentele workshop met verrassende resultaten.

Je maakt kennis met een techniek waarbij planten als stempel worden gebruikt. Als je de plant met een etspers afdrukt, krijg je naast een mooi gekleurd beeld ook een prachtige reliëf van de plant in het papier. De kleur ontstaat door het gebruik van etsinkt en de sappen uit de plant. Zo zijn b.v., bij een afdruk van een blad, alle nerfjes zichtbaar met een fotografische precisie. Door gebruik te maken van verschillende materialen en structuren ontstaan prachtige unieke afbeeldingen.

De workshop wordt gegeven in ons atelier/galerie in een kleine setting, max. 5 cursisten. 

Tijdens de workshop leer je hoe je het papier scheurt, de inkt uitrolt, hoe je een compositie maakt, werken met de drukrichting en het afdrukken

De workshop is incl. materiaal, hoogwaardig etspapier en mooie etsinkten.

Er staat een  heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers voor je klaar en we sluiten af met een kleine expo onder het genot van een glaasje wijn of fris. 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd even bellen of mailen.

Zeefdrukken

Zeefdruk is een super leuke printtechniek waarbij inkt door een hele fijnmazige zeef wordt getrokken. Door verschillende delen van de zeef af te dekken kan je hele gedetailleerde afbeeldingen printen. Je experimenteert op papier maar je kan ook een t-shirt meenemen of oude spijkerbroek om deze te pimpen en te bedrukken.

Met zeefdruk kan zo’n beetje alles bedrukt worden, de enige beperking is dat het te bedrukken oppervlak plat moet zijn. Het is vooral geschikt om in oplage te werken, omdat voor elke kleur een zeefdrukraam gemaakt moet worden. 

 

De workshop wordt gegeven in ons atelier/galerie in een kleine setting, max. 5 cursisten. 

Tijdens deze workshop leer je de eerste beginselen van het zeefdrukken. Van je ontwerp leer je een sjabloon maken en hiermee te werken.  

De workshop is incl. materiaal zoals een zeef, rakel, inkten, papier en een lapje stof.

Er staat een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers voor je klaar en we sluiten af met een kleine expo onder het genot van een glaasje wijn of fris. 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd even bellen of mailen.

Papierscheppen